Sarımsaklı Bölgesi Hakkında

Sarımsaklı'ya Nasıl Gidilir? 

Ayvalık merkeze varıldığında buradan özel araçla Sarımsaklı’ya yaklaşık 8 km’lik bir yoldan devam edilebileceği gibi Ayvalık’ın merkezinden taksi ya da gece geç saatlere kadar mevcut olan minibüslerle Sarımsaklı’ya ulaşmak mümkün. 

Başta büyük şehirler olmak üzere Balıkesir Merkez dahil birçok noktadan kalkan otobüs seferleri ile Ayvalık’a ulaşılabiliyor veya hava yolu ile Edremit Körfez Havaalanı’na ulaşıp, buradan kara yolu ile Ayvalık’a ve Sarımsaklı’ya varılabiliyor. Aynı şekilde İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşım sağlandıktan sonra İzmir - Aliağa - Dikili - Sarımsaklı arası kara yolunu tercih etmek de mümkün.

Demir yolunu seçecek olanlar için Ankara - İzmir ve İzmir - Balıkesir seferleri ile Balıkesir’e kadar gelip, buradan otobüsler ile Ayvalık’a ve Sarımsaklı’ya ulaşılabilir.

Sarımsaklı Plajı

- Balıkesir Merkez ve Ayvalık arası 125 km.

- Kara yolunu tercih edecek olanlar için İzmir’den, Aliağa, Dikili, Ayvalık güzergahı 150 km.

- Ankara’dan Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Ayvalık güzergahı 670 km.

İstanbul’dan ise Tekirdağ ardından Çanakkale feribotları ile aktarım tercih edilebilir ya da İDO ile Yenikapı, Bandırma seferinin ardından kara yolu ile devam edilebilir. 

Sarımsaklı'da Nereler Gezilir? 

- Sarımsaklı plajları.

- Küçükköy'deki cami olarak kullanılan Ayiu Athanasiu Kilisesi, Küçükköy Camisi.

- Şeytan Sofrası.

- Kurugöl.

- Çamlı.

- Tepecik ve Pirenli Tepeleri.

Şeytan Sofrası

Sarımsaklı'da Neler Yapılır? 

- Mavi bayraklı Sarımsaklı plajlarında serinlemek ve güneşlenmek. 

- Şeytan Sofrası’nın muhteşem manzarası eşliğinde gün batımını izlemek.

- Küçükköy'deki tarihi yapılara ek olarak ilginç şekilli Gelin Kaya ve Deliklitaş'ı gezmek. 

- Çamlı mevkisinde doğa yürüyüşleri yapmak..

- Sarımsaklı'daki gece kulüpleri ve barlarda eğlenmek. 

Sarımsaklı'da Nerede Denize Girilir? 

Mavi bayraklı Sarımsaklı plajlarında halka açık kısımlarda denize girilebileceği gibi özel plajlar da tercih edilebilir. Ödüllü Sarımsaklı plajlarının içinde daha sakin ve gözlerden uzak bir alternatif arayanlar ise Sarımsaklı plajlarının batısında yer alan Badavut Koyu'na yönelebilirler. 

Badavut Plajı ve Deniz

Sarımsaklı'da Ne Yenir Ne İçilir? 

- Peynirle yapılan bir turşu çeşidi olan saka. 

- Bölgeye özgü peynir, irmik ve şekerden yapılan höşmerim tatlısı.

- Papalina balığı.

- Ayvalık tostu.

Sarımsaklı'ya Ne Zaman Gidilir? 

Akdeniz iklimine sahip olan Sarımsaklı’da, yazlar oldukça sıcak, kışlar ise yağışlı geçiyor. Yerel nüfusu 10.000 civarı olan Sarımsaklı, yaz aylarında çok daha kalabalık bir hale geliyor. Plaj ve deniz keyfini doyasıya yaşamak için bölgenin en hareketli ve yoğun olduğu yaz aylarında Sarımsaklı’ya gidilebileceği gibi daha sakin olan Mayıs ve Eylül ayları da tercih edilebilir.  

Sitemiz Pansiyonlar ile pansiyon arayanları buluşturan elektronik pansiyon rehberidir. Kayıtlı tüm tesisler için “Mesaj gönder” butonunu ile mesaj gönderebilir, hizmet satın alan tesislere ise doğrudan telefonla ulaşabilirsiniz. Web sitemiz Turizm acentesi değildir. Aracılık yapmaz ve komisyon talep etmez. Tüm tesisler ile doğrudan iletişim kurmanızı sağlar.